Slovensko

Moja dela so narejena iz izkopanin in intervencij v materijalno infrastrukturo digitalnega skozi uporabo računalniških aplikacij, prilagojene elektronike ter fizičnih in digitalnih objektov; to zaobjema ukrivljanje podatkov, manipulacijo surovih podatkov, zanke in mutacije. Dela prevzemajo forme specifičnih situacij ali kompleksnih dinamičnih okolij, ki jih oživljajo virtualne mašine.

V delih preizprašujem odnos med zavestjo in tehnologijo skozi digitalni animizem in antorpomorfizacija. Antorpomorfizacija je vedno bila del umetnosti in kulture. Pripisovanje karakteristik človeške fizionomije in obnašanja je bilo dodeljeno širokemu spektru objektov, od figuric božanstev, neživih entitet, pa vse do igrač in lutk in to za različne namene, kot sta naprimer religija in igra. Tehnološko (in kolektivno) nezavedno (kot bi to imenoval C.G. Jung) se lahko razkrijeta v antropomorfnih objektih in tudi v zelo enostavnih procesih in strojih; od igrač na mehanski pogon pa vse do kompleksnih funkcij in algoritmov, ki poganjajo računaniške programe.

V svojih delih raziskujem in poetičnost hrupa. Hrup je v funkciji orodja, ki popelje k mutacijam in poetičnemu v digitalnem svetu. Hrup kot agent srečnih naključij omogoča nova odkrtja. Hrup kot primarni princip, kot je naprimer Brownov hrup, je eden od strukturalnih ritmov narave in socialnih pojavov. V delih se pojavlja kot substanca in kot organizacijski princip. Dela so navdahnjena tudi z odnosom med hrupom in signalom kot ju dojema teorija informacij.

V svojih delih tudi raziskujem kulturo igre, katera omogoča fenomenološko doživljanje del skozi njihove senzorialne aspekte in emocionalni vpliv.

Za Biografijo ali celoten CV kliknite tukaj ali tukaj. Za Publikacije kliknite tukaj. Video dokumentacija se nahaja samo v angleškem delu spletnega mesta.